Autorijden en fietsen vraagt om een scherpe blik. Daarom drink je geen alcohol als je nog moet deelnemen aan het verkeer. Ben je van plan om alcohol te drinken? Dan regel je vooraf hoe je veilig thuiskomt: je blijft slapen, je zorgt voor een Bob of gaat met het OV of een taxi naar huis.

Over de campagne in Oost-Nederland

Met elkaar zorgen we ervoor dat iedereen in Gelderland en Overijssel nuchter achter het stuur of op de fiets stapt. Daarom vragen de provincies Overijssel en Gelderland het hele jaar door aandacht voor de BOB-campagne. Met een combinatie van interventies en een publiekscampagne. De interventies zijn actiemomenten op straat of bij evenementen. De publiekscampagne bestaat uit bijvoorbeeld borden langs de weg, online advertenties en artikelen in lokale media.

In Gelderland communiceren we niet alleen over alcoholgebruik, maar ook over drugsgebruik in het verkeer.

Samenwerking

Deze campagne is een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel en wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband van Responsible Young Drivers (RYD), Veilig Verkeer Nederland (VVN), communicatiebureau Keijzer en verkeerskundig bureau XTNT. Met onze kennis over verkeersveiligheid brengen we de juiste partners bij elkaar en initi├źren we projecten. We richten ons daarbij op gedragsbe├»nvloeding van weggebruikers. Onze ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis!

Provincie GelderlandProvincie OverijsselKeijzerVeilig verkeerResponsible Young DriversXTNT

Meer informatie

info@wijzijnbob.nl